Известие

Collapse
No announcement yet.

Възстановяването на една 155-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Продължаваме с драмите.
    Студена е отвратителна за каране вече. Паля, работи на 1500 оборота и както кротко си мърка - изведнъж загасва Мамка и! Паля, работи нормално, слез 10 секунди почва да притриса на някакви супер ниски обороти, след което се изфорсира до 2300 - и пак пада на някакви 500.

Другото - Ха спира, ха не. Педала става на камък все едно не работи мотора.
    Проверих маркуча на сервото - не изпуска. За по-голяма сигурност го смених с нов. МНЕ! Пак си е същото - идеи?

Най-новото - свалих и почистих дюзите с ултразвук, смених отново бензиновия филтър и сипах 10 литра ОМВ 100 и 10 литра ОМВ 95 - Е НЕМА ТАКЪВ ЗМЕЙ! Много ме радва, че когато загрее мърка като котка а като я ритна над 3500 оборота ... майката си трака. Поръчах си нови щанги и пеперуда, но ще сменям напролет, че сега е

Въпроси за калниците - един съфорумец ми сподели, че калниците са "мишън импосибъл" за сваляне и повторна употреба. Имали кант и силикон и ей такива работи. Някой от вас да се е сблъсквал с проблема - задни калници, демонтаж и т.н.?
    ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
    ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
    Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
    Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Въпроси за калниците - един съфорумец ми сподели, че калниците са "мишън импосибъл" за сваляне и повторна употреба. Имали кант и силикон и ей такива работи. Някой от вас да се е сблъсквал с проблема - задни калници, демонтаж и т.н.?[/QUOTE]

Мда реже се този силикон. Всеки читав тенекеджия знае как става.
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

не ти трябва тенекиджия
        елементарна е процудерата
        драсни ми на кю-то ще ти обясня
        правил съм го
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          не ти трябва тенекиджия
          елементарна е процудерата
          драсни ми на кю-то ще ти обясня
          правил съм го

Понеделник удобно ли ще е? Че на работа не дават да се ползва, а нета вече е късно да го плащам.

Някаква идея за спирачките, че не се кара така. Ще се утепам нейде и ша и намачкам и неизгнилите тенекии...

Comment

Движение около колата. Замерихме смесите - беднее във високите. Или е регулатора, или кляка помпата. Ще трябва да се мерят налягания.
            Инжекторите не ги изключвам, нищо че са чистени скоро.

Орязах всичките излишни кабели, прибрах всичко в кабелни маркучи от магазина за електро материали. Целия панел вече работи - габарити за мъгла, стопове, габарити към късите, светлини за задна скорост.
            Пуснах си халогените да светват заедно със задните светлини за мъгла, щот бяха прекарани през копчето за задните прозорци (това, което ги включва и изключва на конзолата до ръчната).

Корите на вратите - след като ги свалих и изпрах, смених им щипките с нови, облепих вратите отвътре с хидро-изолационна лента (идеята взех от колегите от опел форума) а там, където най-външния край на кората контактува с ламарината на вратата залепих самозалепващи се уплътнения за прозорци, като допълнително подсилих с лепило "Прома". Резултатът е тишина.... Няма скърцане, няма мъркане. Уплатненията намазах с глицерин от аптеката, преместих дръжката от задна лява на предна лява врата, махнах измислената аларма, като оставих само имобилайзера и си монтирах модул за дистанционно отключване/заключване. Сложих ключе най-обикновено за пускане на парното поради потрошения панел на климатроника (така ще е докато взема от Active цялото управление с таблото) щот инак замръзвах вътре.
            ПО интериора приключих. НЯма да пипам нищо до напролет, когато ще сложа кожени седалки с подгрев, ще сменя мокета на пода и ще претапицирам тавана (не ме кефи сегашния сив цвят).

Следващата мисия е - да сменя рейката, която покапва, да поправя окабеляването към датчиците на АБС-а и да видя дали е жив, да приведа всичко в коша в пълен ред като кабели, маркучи, скоби и такива глупости.

Снимки нямам, щот без да искам си счупих апарата. Обещавам, че скоро ще намеря с какво да снимам, ще демонтирам корите и ще снимам резултата отдолу какво съм направил.

Прекъсването май ще дойде да е от температурния датчик. Спирачките се пооправиха, но няма да ги търпя дълго и в първия топъл ден ще подменя всички маркучи, тръбички (имаме тук ги огъват и слагат конектори по поръчка) и ще сложа армирани маркучи на хидравлика, абе всичко, което минава около горещата част на мотора.

Рапорт даден до тук. Ако някой има някакви идеи, или иска да помогне със съвети - ще съм благодарен. Готова е да посрещне зимата вече.

Специални благодарности към Търтей-я. Не човек а злато

Comment

..браво бе!...възхищавам ти се
              Тавана, ако тапицираш в черно съм сигурен, че ще е страхотно...правил съм го на една ланча с плюш...и от вън като гледаш колата все едно съм затъмнил леко прозорците...е там беше всичко в черно, а колата бяла...явно илюзия
              все пак ти си имаш вкус...няма да ти насаждам моя
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
                Пуснах си халогените да светват заедно със задните светлини за мъгла, щот бяха прекарани през копчето за задните прозорци (това, което ги включва и изключва на конзолата до ръчната).
                Че те халогените по принцип си се включват от конзолата под ръчната!? Колко копчета имаш там? Аз имам само едно, понеже задните ми стъкла не са електрически и няма какво да заключвам. Но на конзолата има място за още некъв копчалък, което е затапено с гумена капачка (там май седят и копчетата за регулиране на амортисьорите за модификациите с регулируеми такива).

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Към bass
                  Имам 3 копчета. 2 са за сваляне на задните стъкла, а дългото разположено на пряко за тях доколкото знам би трябвало да спира подаването на напрежение към копчетата на задните врати. Поне на Крома-та ми е така, и на 164-ката ги вързах по същия начин.

Бобби

Идеята ми е точно такава - черно кадифе или плюш, а може и габардин - каквото намеря с дунапренена подложка.
                  Я дай контакти ти от къде се сдоби с черния плюш?

п.п. Аз точно с това се занимавам - претапицирам тавани когато някой авер го закъса. Ама тука се намира само сив обикновен груб плат с дунапрен и нищо друго.

Comment

6ти побелее косата с таз 155-ца на тебе.Като ти казвах земи моита 164 не 4ува6.Гри6о сега си кара и се 4уди стоповете ли да си боиадисва,маската ли кво.Ама минало бе6ило.Виждам упорит 4овек си и 6те я направи6.Успех!Пък ние 6 помагаме с квото можем.
                    164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение
                      6ти побелее косата с таз 155-ца на тебе.Като ти казвах земи моита 164 не 4ува6.Гри6о сега си кара и се 4уди стоповете ли да си боиадисва,маската ли кво.Ама минало бе6ило.Виждам упорит 4овек си и 6те я направи6.Успех!Пък ние 6 помагаме с квото можем.
                      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                      BMW e39 facelift

Comment

Към bass
                        Имам 3 копчета. 2 са за сваляне на задните стъкла, а дългото разположено на пряко за тях доколкото знам би трябвало да спира подаването на напрежение към копчетата на задните врати. Поне на Крома-та ми е така, и на 164-ката ги вързах по същия начин.

Бобби

Идеята ми е точно такава - черно кадифе или плюш, а може и габардин - каквото намеря с дунапренена подложка.
                        Я дай контакти ти от къде се сдоби с черния плюш?

п.п. Аз точно с това се занимавам - претапицирам тавани когато някой авер го закъса. Ама тука се намира само сив обикновен груб плат с дунапрен и нищо друго.
                        Отдавна беше...от един магазин за дамаски на бул. Стамболиски в Сфия...ама незнам дали още съществува...ако мерна някъде това дето търсиш, ще ти пиша...щом се занимаваш с тапициране...явно ще го спретнеш добре!
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Малко движение (без снимки за съжаление, че ми гепиха апарата, а и сега не ми е до това да купувам) :

1. Работещ АБС - свалих и 4-те колела при един приятел на автомивката, обилно количество препарати на МАФРА, 5 литра нафта в пароструйката и БОЙ яко с водната струя.

Назъбените колелца пълни с тиня и кал + 2 скъсани кабела. Оправени - спирачки ОК.

Поръчани накладки ФЕРОДО + спирачни дискове БРЕМБО. Чакам си все още апаратите и да видим дали ще успея да натъкмя напролет всичко.

Пода се оказа непрогнил за моя огромна радост. Налющено анти-корозионно покритие + малко ръжда. Почистих с четки + нова обмазка с БОДИ + неразредена блажна боя. Напролет пак ще се четкосваме, но преди това с ТЕРМИНАТОР за премахване на всичкото покритие до блясък на ламарини и тогава Цинга и нещо надеждно.

Ще тярбва да мисля някакви фланци за подбитите места, че точно там се поставя крика и сега карам с трупче, за да подлагам да ляга правилно.

Спазарих с колега задни и предни калници от "модерните" с раздувки от ТД версията - трябва да ида да си ги демонтирам в някой по-топъл ден.

Ел. инсталацията е вече изцяло работи. Остана единствено липсващото копче за отваряне на багажника.

Още доста работа има по това нещо да заприлича на кола, но ... за сега става за каране зимата. Особено след като я преобух с "Фулда кристал монтеро" изостанали от едно Волво, което наскоро продадох.

Имам въпроси - колко излиза комплекта щанги + пеперудата за скоростния лост и има ли заместител от друг италиянски автомобил?

Тая водна помпа, която купих не ми вдъхва доверие - издава странни звуци и ... май ще се налага да се купува втора, по-надеждна. Въпроса е каква и от къде - цени и телефони?

Халогените - същите ли са като на ФИАТ ТИПО 1993-та, че нещо много си приличат ?

Капака на клапаните - еднакъв ли е с цялата гама мотори?

Къде да търся кода на цвета?

Comment

Имам въпроси - колко излиза комплекта щанги + пеперудата за скоростния лост и има ли заместител от друг италиянски автомобил?

Тая водна помпа, която купих не ми вдъхва доверие - издава странни звуци и ... май ще се налага да се купува втора, по-надеждна. Въпроса е каква и от къде - цени и телефони?

Халогените - същите ли са като на ФИАТ ТИПО 1993-та, че нещо много си приличат ?

Капака на клапаните - еднакъв ли е с цялата гама мотори?

Къде да търся кода на цвета?
                            Щангите (3 бр) ~ 90-100 лв нови, за пеперудата - не знам;
                            Моята водна помпа е Graff - засега на 3 години без проблеми - цена в темата за ремонтите, че не помня ~ 50-тина лв предполагам;
                            Халогените си приличат, но мисля, че имат някаква разлика;
                            Да, капака е еднакъв за 1.7, 1.8 и 2.0 8 V;
                            Номера на цвета е на лепенка на капака на багажника.
                            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Спазарих с колега задни и предни калници от "модерните" с раздувки
                              Сигурен ли си, че няма разлика и в задните врати?!?!? Специално мястото на преливане към калниците имам предвид.

p.s. Определено са различни:
                              Attached Files
                              Last edited by bass; d.m.y г., 17:05.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Ч.Н.Г на всички. Крепко здраве и щастие, много пари и вървящи самолети през новата 2009 пожелавам на всички.

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                                Сигурен ли си, че няма разлика и в задните врати?!?!? Специално мястото на преливане към калниците имам предвид.

p.s. Определено са различни:

По темата:
                                Май съм забравил да напиша, че врати имам само дето са червени.

Нямам търпение вече да се затопля. Взех колата в най-неподходящото време за ремонти.

Апаратите занесох на пясъкоструй, след което ще бъдат боядисани прахово (поне такава ми е идеята, да се разглобят, да се грундират против всякакъв вид корозия и да се наръсят с топлоустойчив червен цвят)

Успях днес да спазаря и здрави пластмасови прагове + броня с пръскалки за фаровете. Ще ползвам зимата да събирам чарколяци, и напролед да става каквото ще става.

@ TRENDi - Много ще си ми полезен, ако ми дадеш дреса на магазина за водната помпа, че тук се опитват да ми къртят зъбите с 80+ лева за такава.

Comment

Working...
                                X